Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ για την Προδημοτική Εκπαίδευση

Ομόφωνες αποφάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ για την Προδημοτική Εκπαίδευση :

Η ΠΟΕΔ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας όπως συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2009 τις διευθυντικές θέσεις που παρέλειψε να εξασφαλίσει τον περασμένο Μάιο.

Η Οργάνωση δεν θα ανεχθεί ξανά, μέλος της να εργάζεται με ωράριο πέραν του προβλεπόμενου.

Η Οργάνωση αντιδρά για το γεγονός ότι με τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 25 αποκλείστηκαν μαθητές μικρότερης ηλικίας από τα δημόσια νηπιαγωγεία.

Για ομαλή λειτουργιά των νηπιαγωγείων, κυρίως μονοθέσιων – διθέσιων, ζητούμε τη δημιουργία μικρής «δεξαμενής» νηπιαγωγών για σκοπούς αντικατάστασης. Το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα.

Διεκδικούμε την αναγνώριση της παιδονομίας ως διδακτικό χρόνο, αίτημα που απορρίφθηκε τη φετινή χρονιά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Οργάνωση ζητά την απόσπαση νηπιαγωγών για σκοπούς συντονιστικού – συμβουλευτικού έργου, όπως και στη δημοτική.

Για την εισαγωγική επιμόρφωση και την πολιτική για αλλόγλωσσους μαθητές ζητούμε να εφαρμοστεί ότι και στη δημοτική εκπαίδευση.
* Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών συμφώνησε με όλα τα πιο πάνω δίκαια αιτήματα του κλάδου, διαφωνήσαμε όμως έντονα για τους χειρισμού του προέδρου της ΠΟΕΔ, κ. Μικελίδη, και τις μηδενιστικές δηλώσεις του στον τύπο περί στραγγαλισμού της Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση Χριστόφια, χωρίς να υπάρχει απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς για την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ "αστόχησε" με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αφού έγιναν πριν καν ολοκληρωθεί η στελέχωση. Με την ολοκλήρωση της στελέχωσης, όχι μόνον δεν είχαμε αδιόριστες Νηπιαγωγούς, αλλά είχαμε και 14 νέους διορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: